Over Dansstudio Maschenka

Over Maschenka

Mijn naam is Maschenka voor de Poorte, kom uit Zwolle en mijn grote passie is klassiek ballet. Als klein meisje had ik van jongs af aan al de droom om in De Notenkraker te dansen, dus ging ik op 4 jarige leeftijd op ballet. Sindsdien ben ik hier nooit mee gestopt. Eén balletles in de week veranderde toen ik ouder werd al snel in meerdere lessen per week, waaronder ook modern en jazz. Ik heb het altijd heerlijk gevonden om te dansen en kan mijn emotie en energie hier goed in kwijt.

Dansschool als droom

Naast dat ik graag ballerina wilde worden leek het mij ook fantastisch om juf op de basisschool te zijn. Met oog op deze droom ben ik de opleiding onderwijsassistent gaan doen. Ik vond dit wel leuk maar zag mezelf dit niet elke dag doen. Ik besloot verder te kijken en ben de opleiding ‘docent dans’ gaan doen. Op deze manier kon ik van mijn passie mijn werk maken! De combinatie van onderwijsassistent en docent dans zorgt ervoor dat ik niet alleen naar de groep kijk maar vooral naar de individu. Het is belangrijk dat iedereen op zijn of haar niveau danst, maar vooral kan genieten.

Tijdens de 4 jaar van de opleiding docent dans heb ik door de jaren verschillende stijlen gedanst, namelijk ballet, jazz, modern, tap, flamenco en werelddans. Ik genoot van al deze verschillende stijlen en heb dit al die jaren met veel plezier gedaan. Toch ligt mijn hart bij klassiek ballet en besloot ik mijn droom waar te maken: een eigen dansschool voor enkel klassiek ballet.

Sinds 2013 bestaat Dansstudio Maschenka en we groeien nog steeds. Heb je vragen over mij als docent of over de dansschool? Neem dan gerust contact op!