Klassiek ballet voor jongeren

Klassiek ballet voor jongeren in Zwolle

Vanaf 12 jaar zijn er balletlessen voor jongeren. Met deze lessen gaan we een stapje verder in de klassieke ballettechniek. Er is ruimte voor plezier, maar ook voor serieuze feedback. We werken aan de sierlijkheid en doen oefeningen aan de barre. Ook doen we combinaties over de diagonaal, werken aan een adagio en doen we sprongen.

Balletles op je eigen niveau

Bij Dansstudio Maschenka wordt bij de indeling van de lessen in eerste instantie uitgegaan van leeftijd. Natuurlijk kan het voorkomen dat het niveau van een leerling niet (meer) past bij het niveau van de leeftijdsgroep. Deze leerling wordt dan (in overleg met ouders/verzorgers) op basis van niveau een groep hoger of lager ingedeeld.

Spitzenles

De balletles is uit te breiden met een aansluitende spitzenles. Iedere leerlingen hoort van de docent wanneer ze hier klaar voor is, dit verschilt per leerling. Lees hier meer over de spitzenles.

Eindvoorstelling in het Zwolse theater

Ook de jongeren doen mee met de eindvoorstelling ter afsluiting van het dansseizoen. Er worden minimaal 2 choreografieën gedanst, welke tijdens de lessen worden gerepeteerd. Bij voldoende ervaring en in overleg met de docent kan er in de voorstelling op spitzen worden gedanst.

Kom een keer meedansen!

Altijd al ballet willen dansen? Kom een keer meedoen om te kijken of ballet bij jou past. Schrijf je in voor een gratis proefles!