Klassiek ballet voor kinderen

Klassiek ballet voor kinderen in Zwolle

Klassiek ballet is voor kinderen vanaf 6 jaar. Waar de lessen van het kleuterballet vooral gericht zijn op de beginselen van klassiek ballet, gaan we met deze groepen dieper in op de techniek, termen en sierlijkheid. Daarnaast wordt er kennis gemaakt met oefeningen aan de barre. Naast de oefeningen aan de barre dans je over de diagonaal en leer je verschillende nieuwe danspassen en combinaties. Er is ruimte voor plezier, maar ook voor serieuze feedback.

De balletles voor kinderen is opgedeeld in 3 leeftijdsgroepen tot 12 jaar.

Ouder dan 12 jaar? Kijk dan naar klassiek ballet voor jongeren.

Balletles op je eigen niveau

Bij Dansstudio Maschenka wordt bij de indeling van de lessen in eerste instantie uitgegaan van leeftijd. Natuurlijk kan het voorkomen dat het niveau van een leerling niet (meer) past bij het niveau van de leeftijdsgroep. Deze leerling wordt dan (in overleg met ouders/verzorgers) op basis van niveau een groep hoger of lager ingedeeld.

Eindvoorstelling in het Zwolse theater

Elk dansseizoen sluiten we af met een eindvoorstelling in het Zwolse theater. Alle leerlingen vanaf 6 jaar dansen in minimaal 2 choreografieën. Deze zijn tijdens de lessen gerepeteerd. In echte kostuums kunnen alle leerlingen schitteren en stralen op het podium en laten zien wat ze het afgelopen seizoen geleerd hebben.

Kom een proefles meedansen!

Lijkt het je ook leuk om klassiek ballet te dansen? Kom dan eens gezellig meedoen met een gratis proefles!