Spitzen les

Spitzen les in Zwolle

Op spitzen dansen is de droom van elk meisje dat op ballet zit. Aansluitend aan de reguliere balletles is het mogelijk om spitzenles te volgen. Deze lessen zijn ook te volgen zonder spitzen ter voorbereiding voor het dansen op spitzen.

dansschool klassiek ballet zwolle

Wanneer mag je op spitzen dansen?

Bij de lessen vanaf 10 jaar wordt er al gewerkt aan kracht, techniek en concentratie ter voorbereiding voor het dansen op spitzen. Het is per leerling verschillend wanneer ze klaar zijn om op spitzen te dansen. Vanaf 12 jaar word er gekeken of je er klaar voor bent. De docent geeft aan wanneer de leerling hier klaar voor is. Dit gaat altijd in overleg met de ouders/verzorgers en eventueel een fysiotherapeut.

Bij het aanmeten van je eerste paar spitzen probeert de docent waar mogelijk aanwezig te zijn. De docent kent jouw voeten en heeft hierdoor zicht op wat wel en niet geschikt is.

Tijdens de eerste spitzenlessen wordt aan kracht en houding gewerkt met oefeningen aan de barre. Na enkele maanden kunnen de eerste passen los van de barre worden gezet. Met veel oefenen werken we toe naar mooie combinaties en choreografie├źn op spitzen. Bij voldoende ervaring is er ook de mogelijkheid om tijdens de eindvoorstelling op spitzen te dansen.