Peuterballet

Balletles voor jonge kinderen in Zwolle

Al vanaf 2,5 jaar kunnen kinderen bij Dansstudio Maschenka terecht om de beginselen van klassiek ballet te leren. Er wordt op een speelse manier kennis gemaakt met beweging, muziek en ritme. Wat kan ik met mijn lichaam? Hoe kan ik bewegen? Snel, langzaam, hoog en laag. Op deze manier leren ze de eerste stapjes van klassiek ballet, om vervolgens door te stromen naar het kleuterballet.

Balletles op je eigen niveau

Bij Dansstudio Maschenka in Zwolle wordt bij de indeling van de lessen in eerste instantie uitgegaan van leeftijd. Natuurlijk kan het voorkomen dat het niveau van een leerling niet (meer) past bij het niveau van de leeftijdsgroep. Deze leerling wordt dan (in overleg met ouders/verzorgers) op basis van niveau een groep hoger of lager ingedeeld.

Afsluitende kijkles

De peuters zijn nog te jong om mee te dansen in de jaarlijkse eindvoorstelling in het Zwolse theater. Om de peuters de kans te geven te laten zien wat ze hebben geleerd is er elk dansseizoen een afsluitende kijkles, waarin de peuters dansen in echte kostuums.

Proefles ballet

Wil jij ook een keer meedoen met een balletles om te kijken of ballet bij je past? Meld je dan aan voor een gratis proefles!