Kleuterballet

Balletles voor kleuters in Zwolle

Voor kinderen van 4 tot 6 jaar is er de groep kleuterballet waarin wordt voortborduurt op de beginselen van klassiek ballet. De basistechniek komt aan bod en er wordt aandacht besteed aan verschillende passen, zoals eerste positie, plie en tendu. De kinderen leren danspassen over de diagonaal en werken aan sierlijke bewegingen. Tevens wordt aandacht besteed aan een goede houding, motoriek, ritme en samenwerking, wat ook in het dagelijkse leven van pas komt. Natuurlijk is er ook ruimte om vrij te dansen en je eigen creativiteit te tonen, want plezier staat voorop!

Nog geen 4 jaar? Kijk dan naar peuterballet.

Balletles op je eigen niveau

Bij Dansstudio Maschenka wordt bij de indeling van de lessen in eerste instantie uitgegaan van leeftijd. Natuurlijk kan het voorkomen dat het niveau van een leerling niet (meer) past bij het niveau van de leeftijdsgroep. Deze leerling wordt dan (in overleg met ouders/verzorgers) op basis van niveau een groep hoger of lager ingedeeld.

Eindvoorstelling in het Zwolse theater

De kinderen in de groep kleuterballet zijn de jongste kinderen die meedoen aan de jaarlijkse eindvoorstelling in het theater in Zwolle. Er wordt tijdens de tweede helft van het seizoen tijd besteed aan een choreografie voor de eindvoorstelling. Het doel is dat de kinderen zelfstandig het podium op gaan, zodat ze kunnen laten zien wat ze hebben geleerd.

Proefles ballet

Wil jij ook een keer meedoen met een balletles om te kijken of ballet bij je past? Meld je dan aan voor een gratis proefles!